ContactDa


  HomeDa

  Om Noémie

  Da jeg var 7 år gammel, begyndte jeg at spille violin og faldt siden hen helt for instrumentet og violinbyggeri. Jeg blev optaget på den franske violinbygger skole da jeg var 15 år gammel, hvor jeg brugte de næste 5 år på at lære grundlæggende violinbygning og violinrestaurering. Jeg modtog mit diplom i 2003.

  Jeg flyttede straks efter til Canada, hvor jeg tilbragte 3 måneder, hovedsageligt arbejdende med set-up, i Olivier Perot’s værksted i Montreal. Jeg flyttede dernæst til « The Sound Post » i Toronto, hvor jeg brugte knap 2 år på at perfektionere min teknik i restaurering og reparation.

  I 2006, efter at have tilbragt et halvt år med reparationer hos U.Wenk-Wolff i Oslo, flyttede jeg til Aarhus for at arbejde hos Jens Stenz. Jeg var der i 7 år hvor jeg fokuserede på nybygning.

  Siden 2014, har jeg haft mit eget værksted i Risskov, hvor jeg udelukkende koncentrerer mig om nybygning af violiner, bratscher og celloer.

  Det er meget vigtigt for mig at udveksle nye ideer, teknikker og viden med kollegaer, så derfor deltager jeg ofte i forskellige violinbyggerworkshops i løbet af året. Bl.a. deltager jeg hvert år i The Violin Society of America workshop in Oberlin, Ohio, hvor førende internationale violinbyggere samles for at samarbejde og dele innovative ideer.

  Jeg har også privilegiet at arbejde med Frank Ravatin i et par uger hvert år og har haft stor udbytte af hans viden og erfaring.

  Instrumenter

  Udtalelser

  Udmærkelser

  2022: Guld medalje, bratsch, International Competition of the Violin Society of America

  2022: 3 certificates of merit for artisanship for violin, cello og kvartet, INTERNATIONAL COMPETITION OF THE VIOLIN SOCIETY OF AMERICA

  2021: BRONZE MEDALJE, BRATSCH, XVI CONCORSO INTERNAZIONALE DI LIUTERIA ANTONIO STRADIVARI (CREMONA, ITALIEN)

  2018: Sølv medalje, bratsch, International Competition of the Violin Society of America

  2018: Honorable Mention, Concorso Internazionale di Liuteria Antonio Stradivari (Cremona, Italien)

  VÆRKSTEDET

  HÅNDVÆRK      –      PASSION      –      KLANG
  “I musikkens og kunstens tjeneste”

  HÅNDVÆRK – PASSION – KLANG
  “I musikkens og kunstens tjeneste”

  ET BESØG I VÆRKSTEDET

  Video: Nikolaj Lund   -   Musik: The Danish String Quartet: Vigastamoin. Fra "Wood Works". Dacapo Records 2014.

  Kontakt

  Jeg ser frem til at høre fra dig. Tøv ikke med at kontakte mig såfremt du har spørgsmål

  Jeg dedikerer min tid til at bygge instrumenter. Kontakt venligst mine kollegaer angående reparationer, buehår og vurderinger.

  noemie@noemieviaud.com

  +45 61938816

  KUN ÅBENT EFTER AFTALE

  Røllikevej 15. DK-8240 Risskov

  Kontaktformular